Dom za negu i stara lica

„Dom za negu i stara lica“ izgradjen je u oazi zelenila, na Apatinskom putu pored Kanala. Montažnog je tipa, ali je gradjen namenski i zadovoljava sve predvidjene normative za smeštaj sve tri kategorije starih lica. Uz dve adaptirane kuće za smeštaj korisnika, ovaj Objekat može da primi 204 korisnika, što znači da nam je ukupan kapacitet 355 korisnika.

Ishrana korisnika je u skladu sa svim kriterijumima i normativima njihove starosne dobi, a strukturu i kvalitet obroka redovno prati nadležna inspekcija. Pored redovnih kuvaju se i dijetalni obroci, a uz lekarsku preporuku korisnici primaju i dve užine dnevno. Zdravstvene usluge sa rehabilitacijom pruža medicinsko osoblje Gerontološkog centra, uz lekare „Kućne nege“, Doma zdravlja i šire lepeze specijalista Medicinskog centra „Dr Radivoje Simonović“.

Dom za negu i stara lica

Dom penzionera Sombor

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…