Dom penzionera

„Dom penzionera“ je objekat visokog standarda u kome su smeštena psihički i fizički relativno, očuvana stara lica. Uz mnoštvo pratećih sadržaja, svaki korisnik ima na raspolaganju više od 60 m2 stambenog prostora.

Dogradnjom lamele „B“ ovaj Objekat je proširen za 30 konfornih ležajeva što sada iznosi 151, čime smo unapredili kvalitet naše ponude i sveukupni kapacitet Ustanove.

Ishrana korisnika je u skladu sa svim kriterijumima i normativima njihove starosne dobi, a strukturu i kvalitet obroka redovno prati nadležna inspekcija. Pored redovnih kuvaju se i dijetalni obroci, a uz lekarsku preporuku korisnici primaju i dve užine dnevno. Zdravstvene usluge sa rehabilitacijom pruža medicinsko osoblje Gerontološkog centra, uz lekare „Kućne nege“, Doma zdravlja i šire lepeze specijalista Medicinskog centra „Dr Radivoje Simonović“.

Dom za negu i stara lica

Dom penzionera Sombor

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…