ponedeljak, 07 oktobar 2019 10:35

Živeti sa demencijom

 Gerontološki centar Sombor bio je u petak, 4. oktobra, domaćin, a Udruženje medicinskih sestara i tehničara iz Bačke Palanke organizator ovogodišnjeg, trećeg simpozijuma radnika zaposlenih u vojvođanskim gerontološkim centrima. Pozivu da prisustvuju i učestvuju u radu skupa odazvalo se preko osamdeset medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara iz svih oblasti medicine iz većina gerontoloških centara u Vojvodini (Bačke Palanke, Pančeva, Zrenjanina, Subotice, Novog Sada, Mola, Apatina, Vrbasa...) kao i zdravstveni radnici iz somborskog Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ i Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“. Tema je bila je iz oblasti gerontologije „Živeti sa demencijom“, a cilj prezentovanje i osvetljavanje stručnih  iskustava na stalnom unapređenju i poboljšanju kvaliteta života i zdravlja starijih ljudi.

Nakon muzičkog dela programa u kome su učestvovali Aleksandra Somer i Stefan Ivetić, učesnici somborske Srednje muzičke škole „Petar Konjović“ u ime organizatora i domaćina, goste i učesnike pozdravili su Aleksandra Samatović, predsednica Udruženja medicinskih sestara i tehničara Bačke Palanke i Zoran Drča, direktor Gerontološkog centra „Sombor“. Skupu je prisustvovala Aleksandra Stajšić, iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Osim reči iskustva vojvođanskih zdravstvenih radnikla, na simpozijumu su se čula i izlaganja profesora beogradske Visoke škole socijalniog rada. Objavljen je i zbornik izlaganja na temu „Živeti sa demencijom“.

Svesrdnu i pažnje vrednu podršku pri realzaciji Trećeg simpozijuma održanom u delu tek rekonstruisanog prostora Gerontološkog centra „Sombor“, u Domu penzionera na Prvomajskom bulevaru pružile su firme SIMBEX i INPHARM. Bitno je napomenuti da je skup deo programa na obelažanju tradicionalne oktobarske manifestacije „Sunčana jesen života“.

Dom za negu i stara lica

Dom penzionera Sombor

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…