sreda, 02 oktobar 2019 11:40

Vedrina „sunčane jeseni života“

Posetom devedeset mališana iz Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Gerontološkom centru „Sombor“ i program koji su sa svojim vaspitačicama ostvarili devojčice i dečaci predškolskog uzrasta, obeležen je 1. oktobar, Međunarodnih dan starih osoba.
Osim razdragane pesme, deca su starima uz osmeh uručili i simbolične darove. Radost i osmeh na licu i jednih i drugih, a svemu tome je, svojom besedom i kazivanjem novih stihova za mlade doprineo i pesnik David Kecman Dako.
Kao i ranijih godina, simboličnim i uvek dirljivim susretom baka i deka sa decom koja su tek na pragu školskog doba, istovremeno u ovoj ustanovi otpočinje ostvarivanje mnogih i pažnje vrednih programskih sadržaja koji će tokom oktobra biti ostvareni u okviru tradicionalne manifestacije „Sunčana jesen života“ kako u objektu Doma penzionera na Prvomajskom bulevaru, čija je rekonstrukcija u punom zamahu, tako i u objektu na Apatinskom putu, gde će u subotu, 5. oktobra, biti održana 19. Likovna kolonija „Na kanalu“. Očekuje se da će se na poziv ove Ustanove odazvati oko petnaesta likovnih umetnika iz Sombora, Gakova, Sivca, Crvenke, Kule, Vrbasa... Po završetku rada ovog saziva slikari će biti u prilici da vide kako je ovih dana, zahvaljući delima koja su nastala tokom minule gotovo dve decenije, oplemenjen već rekonstruisani i veoma funkcionalni restoranski deo prostora Doma penzionera, kao i hodnički prostor spratova gde su smeštene starije osobe - korisnici usluga. Gerontološki centar „Sombor“ se, zahvaljući priređivanju slikarskih saborovanja i izložbi u svom prostoru, sada može pohvaliti jedinstvenom zbirkom veoma vrednih stvaralaca mnogih generacija.
Tokom oktobra, takođe u Domu penzionera, biće održan 1. Memorijalni šah turnir „Dušan Dule Vukasović“. Biće pozvani šahisti ne samo iz Sombora, nego i šahovske ekipe iz drugih vojvođanskih gerontoloških centara. Neće izostati ni gostovanje folklornih ansambala, kao ni održavanje trećeg saziva ženske slikarske kolonije „Miholjdanski krajolik“, koja će biti održana 26. i 27. oktobra.

Dom za negu i stara lica

Dom penzionera Sombor

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…