petak, 04 januar 2019 06:21

U somborskom Domu penzionera: Gostovanje HKUD „Vladimir Nazor“

Finalni deo programa javne tribine „Susret u lepoj reči“, koji u svom zdanju na Prvomajskom bulevaru krajem svakog meseca priređuje Gerontoloki centar u Somboru, bio je u znaku ispraćaja stare i dočeka Nove 2019. godine. Manifestacija „Pretprazničko veče – između dva Božića“, održana je u subotu, 29. decembra, a ostvarena je u saradnji sa Hrvatskim kulturno-umetničkim društvom „Vladimir Nazor“, najstarijeg amaterskog udruženja u Somboru i okolini.

Korisci ove socijalne ustanove s pažnjom su propratili ovaj doista zanimljiv program mozaičnog karaktera sačinjen od spleta narodnih pesama i igara, sužeg fragmenta iz komedije „Matora dica“, prezentovanja humornog folklorno-scenskog igrokaza humornog karaktera „Saranjivanje begeša“. Nastupšali su članovi folklornog ansambla, pevačka skupine i Dramska ekcija Između pojedinih delova programa svoje pesme pisane ikavicom kazivao je Antun Tuna Kovač.

O istorijatu HKUD „Vladimir Nazor“, naslednikom Društva „Miroljub“, koje je osnovano 1936. godine, kao i o oblicima njegovog rada u vremenu sadašpnjem govorila je novinarka Zlata Vasiljević, sekretar Društva, koja se našla i u ulozi voditeljke Pretprazničke večeri. Domaći i urednikm Tribine bio je književnik David Kecman Dako.

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…