sreda, 27 septembar 2017 09:27

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata korišćenja biomase i solarne energije

Uočljivo je povećano interesovanje lica starije dobi za smeštaj, odnosno za boravak u objektima Gerontološkog centra u Somboru gde im se pruža potpuna socijalna i zdravstvena zaštita. Primereno takvoj krajnje odgovornoj funkciji, menadžment Gerontološkog centra je uspešno realizovao još jedan projekat u nizu. 

Zahvaljujući razumevanju Pokrajinske vlade i dobroj saradnji između  Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Gerontološki centar Sombor je bio jedna od jedanaest ustanova sa teritorije AP Vojvodine koje su ostvarile pravo na podsticajna sredstva za sufinansiranje projekata za uštedu energije.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i direktor Gerontološkog centra Sombor Zoran Drča su u utorak, 26.septembra 2017.g. u Pokrajinskoj vladi potpisali ugovor o sufinansiranju projekta u vrednosti oko 5 miliona dinara.

 Data sredstva će biti iskorišćena za obnovu postrojenja kotlarnice u RJ Dom za negu i stara lica. Ovim projektom, jednim u nizu, ostvaren je značajni deo programa koji se odnosi na ostvarivanje preduslova i te kako važnih u svakodnevnoj brizi o 200 korisnika koliko ih trenutno boravi u ovom Domu.

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…