×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol30/ok/5mqww1260jrag0x/gcsombor.org.rs/public_html/images/stories/vesti/2017/2017_11_22_panic
sreda, 22 novembar 2017 10:40

Tribina u Domu penzionera: Životne Priče Zdravka Panića

 

Novembarska javna tribina „Susretanje u lepoj reči“, koju u prostoru Gerontološkog centra, objekta na Prvomajskom bulevaru priređuje Klub penzionera Selenča, bila je sva u znaku Zdravka Panića, penzionisanog glumca Narodnog pozorišta u Somboru.  Susret je održan u utorak, 21. novembra.

Bila je to nesvakidašnja prilika da poštovaoci scenske umetnosti upoznaju i drugo glumčevo stvaralasčko lice: čoveka koji je ceo svoj radni vek proveo na „daskama koje život znače“, ali i kao poslanika lepe, pisane reči. Naime, do sada je bilo nepoznato da se Zdravko Panić po odlasku u penziju, tokom minule tri gopdine, posvetio pisanju, te da je u nastajanju knjiga ispovedne, životne proze kojom osvetljava mnoge nepoznanice iz svog, ali i iz pozorišnog sveta, od odlaska na studije glume u Novom Sadu, stasavanja do zreline glumačkih ostvarenja, do odlaska u zasluženu penziju kada belinom hartije pisanjem od zaborava štiti svoj život i svoje mesto u njemu. 

S pažnjom je i uz česte aplauze propraćeno glumčevo kazivanje monologa iz pozorišnih predstava („Selo Sakule, a u Banatu“, o susretima i drugovanjima sa pesnikom Miroslavom  Mikom Antićem, do kazivanje odlomaka iz rukopisa knjige ispovedne proze kao i šala koje su razgalile posetioce ove tribine. 

Kao i do sada, domaćin i voditelj „Susretanja u lepoj reči“ bio je David Kecman Dako, novinar i književnik.

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…