×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol30/ok/5mqww1260jrag0x/gcsombor.org.rs/public_html/images/stories/vesti/2017/2017_10_17_likovna
utorak, 17 oktobar 2017 05:46

Novo somborsko likovno saborovanje: MIHOLJDANSKI KRAJOLIK

 „Miholjdanski krajolik“ naziv je likovne kolonije osnovane ovih dana pod okriljem Gerontološkog centra Sombor. Namera organizatora i uređivačkog tima je da ova humanitarna stvaralačka manifestacija bude priređivana svake godine i uvek u danima Miholjskog leta (oko 15. oktobra), da okuplja likovne umetnike akademskog zvanja, te da na taj način bogata umetnička riznica Gerontološkog centra bude, što je moguće više i kvalitetnije, u znaku savremenih likovnih tendencija. 

Trodnevni saziv „Krajolika“ počeo je u petak, 13. a završio se u popodnevnim satima, u nedelju, 15. oktobra. Na predlog Davida Kecmana Dake, idejnog pokretača, selektora i urednika kolonije, pozivu za učešće u prvom sazivu odazvale su se akademske slikarke najmlađe i srednje generacije: Kristina Benja, Đurđica Mrkailo, Mila Aleksić, Danijela Cvetković, Sandra Janjatović, Tanja Armuš, sve iz Sombora, Milijana Radovanović, akademska slikarka iz Vrbasa, Marija Lepojević, iz Čonoplje, i Kristina Palanjuk iz Inđije. Tokom trajanja kolonije na jedan dan im se priključila i Nataša Filipović, iz Sombora. 

Kolonija je održana u objektu Gerontološkog centra, u Domu penzionera na Prvomajskom budelavaru i izazvala je nemalo interesovanja korisnika i posetilaca ove ustanove. Organizator i operativni urednik Miholjskog krajolika je Višnja Kecman. Pri susretu i razgovoru sa učesnicama ove manifestacije, Zoran Drča, direktor Gerontološkog centra Sombor, uz reč zahvalnosti na ovom humanom gestu, svima je uputio poziv da budu trajno stvaralačkko jezgro i da pri organizovanju novog susretanja budu ne samo gosti, nego i domaćini slikarima koji na njihovu preporuku o Miholjdanu budu stizali u ovaj prostor i među ljude koji se raduju njihovim ostvarenjima. 

Od dvadeset radova, slika rađenih mahom u tehnici ulja i akrila, biće priređena pokretna izložba, najpre u Somboru, a potom u Kuli, Vrbasu, Novom Sadu, Subotici i Beogradu. 

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…