×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol30/ok/5mqww1260jrag0x/gcsombor.org.rs/public_html/images/stories/vesti/2017/2017_09_28_susretovanje
četvrtak, 28 septembar 2017 11:04

Susretanje u somborskom domu penzionera: Stihovi uz zvuke tamburice

Uobičajeno je da se poslednje srede u svakom mesecu, pod krovom somborskog Doma penzionera  na Prvomajskom bulevaru ostvaruju programi u ciklusu javne tribine „Susretanje u lepoj reči“. Tako je u sredu, 27. septembra, u Klubu penzionera „Selenča“, gde je, inače, smeštena biblioteka, Šah klub i Galerija umetničkih dela, ostvarena promocija zbirke pesama „Nizbrdica“ autora Dušana Ćurčića. Ovo je njegova osma zbirka. Objavljena je prošle godine u Novom Sadu, izdanju kuće „ALFAgraf“.

Sve vreme tokom trajanja ove književne manifestacije čula se i muzika, zvuci tamburice u rukama Milorada Zubera, člana Izvorne grupe „Sokolovi“ koja deluje pod okriljem Kulturno-umetničkog društava u Prigrevici. 

Istaknimo i humani gest pesnika Dušana Ćurčića. Svim slušaocima tribine „Susretanje u lepoj reči“, a mahom su to starije osobe čija je adresa Dom penzinera na Prvomajskom bulevaru, poklonio je potpisani primerak svoje zbirke, a svojim  delima obogatio je i fond Biblioteke Gerontološkog centra Sombor. 

O nama

Gerontološki centar "Sombor" je institucija od posebnog društvenog interesa, koja se bavi socijalnom zaštitom penzionera i svih starih lica.

Kako kažu podaci ahrivske građe, koreni ove institucije datiraju još iz prve polovine 18. veka...

Čitaj dalje

Usluge

Ugostiteljstvo i smeštaj "B" kategorije, za prolazne goste, su dodatne delatnosti ove Ustanove.

Smeštajni kapacitet čine ležajevi u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama, te apartmanima...

Čitaj dalje

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo. More details…